Mısır Unlu ve Peynirli Sufle

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını eritin. Unu ekleyip, sararana dek kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Üzerinde kabarcıklar oluştuğunda, 3 dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın ve ılıtın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını devamlı karıştırarak, ılıtılmış karışıma ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mısır unu, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Karışımı soğumaya bırakın. Yumurta aklarını mikserle kar gibi olana dek çırpın. Fazla karıştırmadan peynirli karışıma ekleyin. Sufle hamurunu, yağlanmış sufle kalıplarına bölüştürün. Sufle kalıplarını da, içi su dolu fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...