Lahana Turşusu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
LAHANALARI irice parçalayıp, cam bir kavanoz veya toprak küpe koyun. Üzerine tuz ve suyu ekleyin. Yün bir bezle kabın ağzını kapatıp sıkıca bağlayın. Her gün turşu kabındaki suyu başka bir kaba dökerek karıştırın ve havalandırın. Bu işlemi 6 gün boyunca tekrarlayın. Daha sonra sirkeyle mayayı açın ve bulbiberle karıştırıp turşuya dökün. Kavanozun kapağını kapatın. Turşunuzu 15-20 gün sonra yiyebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL