Lahana Turşusu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
LAHANALARI irice parçalayıp, cam bir kavanoz veya toprak küpe koyun. Üzerine tuz ve suyu ekleyin. Yün bir bezle kabın ağzını kapatıp sıkıca bağlayın. Her gün turşu kabındaki suyu başka bir kaba dökerek karıştırın ve havalandırın. Bu işlemi 6 gün boyunca tekrarlayın. Daha sonra sirkeyle mayayı açın ve bulbiberle karıştırıp turşuya dökün. Kavanozun kapağını kapatın. Turşunuzu 15-20 gün sonra yiyebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL