Közlenmiş patlıcan yatağında pastırma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yapışmaz yüzeyli bir tavada 4 adet patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyup incecik kıyın. Tuz, karabiber katın. Alüminyum folyonun kenarlarını kıvırıp, resimdeki gibi şekil verin. Patlıcanlı malzemeden Bütün gün sabırsızlıkla beklediğiniz iftar zamanını renklendirecek birbirinden nefis sıcakları Gülşen Yılmaz sizler için hazırladı. Ailece lezzet dolu bir ramazan geçirmek için bu özel tarifleri değerlendirebilirsiniz… 2 çorba kaşığı alıp (kalan patlıcanı da aynı şekilde kullanabilirsiniz) folyo kabın üzerine yerleştirin. Üzerine pastırma dilimleri yerleştirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında ya da ızgarada üzeri kızarana kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL