Kayısı Pestili

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KAYISILARI yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye alıp üzerine su ekleyin. Kısık ateşte kayısıların kabukları ayrılmaya başlayana dek pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra tel süzgeçten geçirin. Yeniden tencereye alın. Mısır nişastasını biraz suyla açıp üzerine ilave edin. Şekeri katıp kısık ateşte kaynaya dek pişirin. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine ince bir tabaka halinde yayın. 1-2 saat dinlendirin. Fırınınızı en kısık ayarında açın. Pestilleri kenarlarına dikkat ederek kuruyana dek fırında tutun. Soğuduktan sonra bir ucundan tutarak yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kıyılmış ceviz serpin. Rulo yapın ya da kareler halinde katlayıp servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.