Haşhaşlı Lokum

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yoğurma kabına un, maya, ılık süt, toz şeker ve tuzu koyup, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarana kadar bekletin. Dinlenen hamuru üç eşit parçaya ayırın. Her parçanın üzerine un serperek, oklava ile çok ince olmayacak şekilde açın. Bir kapta haşhaş ezmesi ile zeytinyağını karıştırın ve açtığınız hamurun üzerine bu karışımın üçte birini sürün. Yarım su bardağı tozş eker ve 1-2 çorba kaşığı ceviz serptikten sonra rulo yapın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları iki parmak genişliğinde kesin. Hamurların kestiğiniz kısımları üste gelecek biçimde, yağlanmış bir fırın tepsisine sık olmayacak şekilde dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerlieri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...