Fırında Beşemel Soslu Ispanaklı Dürüm

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 ISPANAKLI harç için, elinizle küçük parçalara ayırdığınız ıspanağı bir tavaya alın. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve pul biber katıp, 2-3 dakika kavurun. Tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2 Sos için tereyağını tavaya alın ve eritin. Un ilave edip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan yavaşça sütü ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Koyu bir kıvama gelince tavayı ocaktan alıp, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edin. Bir adet lavaş ekmeğinin içine bu sostan sürün ve ıspanaklı harçtan koyup, rulo yapın. Diğer lavaş ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine sostan sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...