Enginar Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Büyük bir kaba 15 su bardağı su koyun.Üzerine tuz ekleyip eritin. 2 adet limonun suyunu ve kabuklarını da suya ilave edin. Enginarları temizleyip hazırladığınız suya koyun. Su yüzüne çıkıp kararmamaları için, üzerine bir ağırlık koyun. Bu şekilde 24 saat beklettikten sonra, sudan çıkarıp yıkayın. Kalan limonları halka halka doğrayın. Enginar ve limonları, bir kat enginar bir kat limon olacak şeklide büyük bir kavanoza yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin ve güneş almayan bir yerde, 15 gün beklettikten sonra turşunuz yenmeye hazır olacaktır.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.