Somon Balık Köfteleri İtalyan Yeşil Soslu

Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı hayatı kolaylaştırıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1. Salsa verde yapmak için şeri sirkesi, sebzeler, kapari, sarımsak, hardal ve zeytinyağını Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı ve büyük doğrayıcı kabını kullanarak blendırdan geçirin.

    2. Balık köfteleri için patatesleri soyun, eşit büyüklükte parçalar halinde kesin ve tuzlu suda kaynama noktasına kadar getirin. Hafifçe sertleşene kadar 10-15 dakika pişirin. İyice süzdürün. Sıcakken limon suyu ve doğranmış maydanozla birlikte ezin.





    3.
    Somon filetosunu terbiyeleyin ve hafifçe sertleşip içi pişene kadar her iki tarafını 2-3 dakika ızgara yapın. Soğuduğunda, büyük kuşbaşı parçalar halinde parçalayın. Pişmiş somonu patates püresiyle kaplayın ve iyice terbiyeleyin.





    4.
    Karışımı 4 adet geniş, düzgün kekler halinde biçimlendirin. Una bulayıp çırpılmış yumurtaya ve sonra da ekmek kırıntılarına batırın. 30 dakika soğutun.







    5.
    Pişirmek için geniş bir kızartma tavasının dibinde ince bir kat yağı ısıtın. Balık köftelerini kahveleşinceye kadar 4-5 dakika kızartın, sonra çevirip diğer tarafını 2-3 dakika kızartın. Salsa verde ile servis edin.








    Bu tarif Braun Multiquick 7 Kablosuz ve büyük doğrayıcı kabı kullanılarak hazırlanmıştır.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...