Levrek Buğulama
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle levrek buğulama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Levrekleri temizleyip bol suyla yıkayın. Soğanı soyup halka halka doğrayın. Mantarları ince dilimleyip biberleri ve domatesleri küçük doğrayın. Maydanozu robottan geçirin. Zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın. Soğan ve biberleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ilave edip yumuşayana kadar sotelemeye devam edin.
-
2
Limon suyu, defne yaprağı, domates püresi, su ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin. Balıkları ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Balıkların kurumaması için, her 10 dakikada bir, kaşık yardımı ile sostan bir miktar alıp balıkların üzerine gezdirin. Servis yapmadan önce üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL