İstavrit Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balıkları ayıklayıp, kılçıklarını çıkardıktan sonra yıkayın ve bir kenara alın. Kırmızı biber, mantar, sarımsak, taze soğan, maydanoz ve dereotunu kıyın. Derin bir kaba alıp, karıştırın. Kaşar peyniri, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve kimyon ilave edin. 1 adet balığın üzerine, hazırladığınız iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve 1 adet balığı üzerine kapatın. Balık ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Zeytinyağı ile yağladığınız tepsiye dolmaları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından almaya yakın üzerine ufak parçalar halinde kestiğiniz tereyağını koyun. 1-2 dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.