Sofra
Farklı bir çorba olan turşulu çorbayı mutlaka denemek isteyeceksiniz. Turşulu çorba nasıl yapılır? İşte sizlere tarifi...

6 Porsiyon
35 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı ince kıyılmış lahana turşusu
    yarım su bardağı

    İnce kıyılmış salatalık turşusu

    200 gram tavuk eti

    3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Yarım kırmızı biber

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı biber salçası

    2 su bardağı tavuk suyu

    4 su bardağı sıcak su

    1 su bardağı haşlanmış nohut

Lahana turşusu ve salatalık turşusunu ayrı kaplara alıp, üzerlerine su ilave edin. Fazla tuzlarını almak için birkaç defa sularını değiştirerek 2 saat suda bekletin ve süzün. Tavuk tini kuşbaşından daha küçük doğrayın.

Ayçiçek yağını bir tencereye alıp tavuğu kavurun. İnce kıyılmış kırmızı biberi ekleyip bir iki dakika çevirin. Üzerine tereyağı ve lahana turşusunu katın. Kavrulunca salçayı ilave edin. Bir iki dakika sonra salatalık turşusunu ekleyin. Bir iki çevirdikten sonra tavuk suyu, su ve haşlanmış nohudu ilave edin. Yarım saat pişirip ocaktan alın.