Sütlü Ovmaç Çorbası

Kış mevsiminin vazgeçilmezi çorbanın sütlü haliyle şifa bulacaksınız. İşte sütlü ovmaç çorbası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu bir kaba alıp, üzerine azar azar su serpin ve parmak uçlarınızla ovalayıp, mercimek büyüklüğünde taneli hamurlar elde edin.
-
2
Süt ve suyu tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca hamurları ilave edip, 5 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin.
-
3
Nane ilave edip, birkaç kez karıştırın ve ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL