Miso Çorbası

Miso Çorbası

Fermente soya ezmesiyle hazırlanan miso çorbası, Japon mutfağının en klasik lezzetlerinden biri olarak hem besleyici hem de hafif bir başlangıç sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanakları bol suyla yıkayın. İri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanı kıyın. Tofu'yu küçük küpler halinde kesin.
  • 2
    Geniş bir tencereye suyu alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra dashi ekleyerek karıştırın.
  • 3
    Ocağı kısık ateşe alın. Bir kaseye miso ezmesini alın. Çorba suyundan üzerine ekleyerek tamamen eriyene kadar karıştırın. Daha sonra çorbaya ilave edin.
  • 4
    Üzerine küp doğranmış tofu'yu ekleyin. Wakame yosununu, ıspanağı ve taze soğanı ilave ederek 1-2 dakika pişirin. Dilerseniz soya sosu ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...