Miso Çorbası

Fermente soya ezmesiyle hazırlanan miso çorbası, Japon mutfağının en klasik lezzetlerinden biri olarak hem besleyici hem de hafif bir başlangıç sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanakları bol suyla yıkayın. İri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanı kıyın. Tofu'yu küçük küpler halinde kesin.
-
2
Geniş bir tencereye suyu alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra dashi ekleyerek karıştırın.
-
3
Ocağı kısık ateşe alın. Bir kaseye miso ezmesini alın. Çorba suyundan üzerine ekleyerek tamamen eriyene kadar karıştırın. Daha sonra çorbaya ilave edin.
-
4
Üzerine küp doğranmış tofu'yu ekleyin. Wakame yosununu, ıspanağı ve taze soğanı ilave ederek 1-2 dakika pişirin. Dilerseniz soya sosu ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL