Kimyonlu Nohut Çorbası

Herkesin sevdiği nohut çorbasının soslu hali olan kimyonlu nohut çorbası sofranızdan eksik etmeyin. Kimyonlu nohut çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nohudu bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu süzüp, sonra kullanmak üzere kenara ayırın.
-
2
Ayçiçeği yağı ve tereyağını tencereye alıp, küp doğranmış soğanı kavurun. Sarımsak ve doğranmış domates ilave edip, soteleyin. Küp doğranmış kereviz ve halka doğranmış havuç ekleyip 5 dakika daha kavurun.
-
3
Üzerine un serpip, kenara ayırdığınız nohut suyunu ekleyin. Kalan 6 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kimyon, tuz ve karabiber ekleyip, nohut ilave edin. Defne yaprağı ve pirinç katıp, pirinç yumuşayana dek pişirin.
-
4
Limon suyu ilave edip ocaktan alın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL