Erzincan Çorbası Tarifi

Erzincan Çorbası Tarifi

Lezzetli ve doyurucu olan yöresel bir lezzet. Erzincan çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıymaya tuz ve karabiber ilave edip iyice yoğurun. Küçük köfteler hazırlayın. Bir tencerede tereyağını eritip köfteleri kızartın ve tabağa alın. İçine et suyu veya su ilave edin.

  • 2

    Domates ve biber salçasını ekleyip kaynamaya bırakın. Diğer tarafta küçük doğranmış taze fasulyeyi 10-15 dakika haşlayın ve süzün. Kaynayan suya sarımsak, haşlanmış taze fasulye, köfte ve erişteyi katın.

  • 3

    Ayrı bir kasede yoğurt, ince kıyılmış nane ve maydanozu karıştırın. Fasulye piştikten sonra yoğurdu azar azar çorbaya ilave edip bir taraftan da karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...