Enginarlı, Mantarlı Çorba

Enginar ve mantarın uyumuyla hazırlanan bu besleyici çorba, hem doyurucu hem de hafif bir başlangıç arayanlar için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Enginarları temizleyip doğrayın. Patatesi soyup küp dilimleyin. Soğanı ve sarımsağı kıyın. 100 gram mantarı fırça yardımıyla temizleyerek küp doğrayın.
  • 2
    Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • 3
    Üzerine patates ve enginarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su ve defne yaprağı ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar 20 dakika pişirin.
  • 4
    Defne yaprağını içinden çıkarın. Çorbayı blender'den geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar ocağa alın. Kremayı ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • 5
    Üzeri için bir tavada tereyağını eritip ince dilimlenmiş istiridye mantarını soteleyin. Kırmızıbiber serpiştirerek kenara alın.
  • 6
    Çorbayı kaselere alın. Üzerine sotelediğiniz istiridye mantarını ekleyin. Kişniş tohumu serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.