Ekşili Anadolu Çorbası Tarifi

Doyurucu ve lezzetli bir çorba olan ekşili anadolu çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buğday ve nohudu bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp yine ayrı kaplara alın ve haşlayın. Kırmızı mercimeği yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 5 su bardağı su, limon suyu ve tuz ekleyip yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış buğday ve nohudu süzüp tencereye katın. Bir-iki taşım kaynatın. Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye dek kavurun. Üzerine biber salçası, nane, pul biber ve 1 su bardağı su koyup karıştırın. Daha sonra mercimekli karışıma ekleyin ve bir-iki taşım birlikte kaynatın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...