30 gram badem
10 adet tel safran
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3,5 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
50 ml krema (1 paket 200 ml)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
7 yemek kaşığı su
Bademleri sıcak suda 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Üç adedini ince ince doğrayarak daha sonra çorbayı servis ederken kullanmak üzere kavurup kenara alın.
Kalan bademlere iki yemek kaşığı su ekleyin ve incecik olana kadar blender'den geçirin. Ne kadar ince çekerseniz o kadar pürüzsüz bir çorba elde edersiniz.
Safranı beş yemek kaşığı sıcak suda 15 dakika, iyice rengi çıkana kadar bekletin ve süzün. Ayrı bir yerde unu zeytinyağında kavurun.
Badem ekleyip 3 dakika daha kavurun. Et suyu, süt, tuz ve karabiberi ekleyin. Safran suyundan iki kaşığı servis yaparken kaseleri süslemek için ayırın.
Geriye kalan safranlı suyu krema ile birlikte çorbaya ekleyin. İyice karıştırıp altını kapatın. Çorba sıcakken üzerine ayırdığınız bademleri serpiştirin. Safran suyu gezdirip servis yapın.