Soslu Mısır

Soslu mısır, tatlı ve tuzlu bir lezzet kombinasyonunu sevenler için ideal bir atıştırmalık veya garnitür seçeneğidir. Özellikle hafif soslar ve baharatlarla tatlandırılmış mısır, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenektir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Büyük bir tencereye ayçiçek yağı, cin mısırı ve tuz koyup kapağını kapatarak ocağa oturtun. Ara sıra tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Kaplara paylaştırıp kenara alın.
-
2
Diğer taraftan ılık süt, kakao ve toz şekeri karıştırarak çikolata sosu hazırlayın ve patlattığınız mısırların üzerine gezdirin. Balı da aynı şekilde mısırların üzerinde gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL