Üzümlü Ayva Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Tencereye yerleştirip, üzerine portakal suyu ve toz şeker gezdirin. 20 dakika pişirdikten sonra suyuyla birlikte ısıya dayanıklı cam bir kabın içine alın (eğer suyu kalmadıysa 1 çay bardağı su ilave edin). Kuru üzümleri 1 saat sıcak suda bekletip, süzün ve ayvaya ekleyin. Yeşil ve kırmızı üzüm, üzüm suyu ile haşhaşı tencereye ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp, üzerine ceviz serpin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.