Milföylü Armut

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armutların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Çekirdek yataklarını temizleyin. Üç parça yarım armudu şekillerini bozmadan enine incecik dilimleyin. Dördüncü parçayı kalıp olarak kullanmak için bekletin. Dilimlediğiniz armutların üzerine pudra şekeri serpin. Armutlar şekeri emince eritilmiş tereyağı sürüp kenara alın. Ayırdığınız armudu milföy hamurlarından birinin üzerine koyup kenarlarından bir parmak fazlalık kalacak şekilde kesin. Kalan milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra 4 adet milföyün üzerine armudu koyup tam dibinden kesin. Elde ettiğiniz armut şeklindeki halkayı bozmadan çıkarın. Kalıp olarak kullandığınız armuda da diğer parçalara uyguladığınız işlemleri uygulayın. Halka armutları diğer parçaların üzerine yerleştirin. İçlerine incecik dilimlediğiniz armutları yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çırpıp milföylerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekeri serpin ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.