Çikolatalı Sorbe

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir tencerede 3 su bardağı su, tozşeker ve 3 çorba kaşığı balı karıştırın. Kısık ateşte tozşeker eriyinceye dek kaynatın. Sonra hızlı ateşte iki dakika daha kaynatın. Tekrar kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden indirin. Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı ekleyin. Çikolata suyun içinde eridikten sonra vanilya ve kakaoyu ilave edip, iyice karıştırın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp ılınıncaya dek bekletin. Ilındıktan sonra buzdolabında bir saat bekletin. Buzdolabından çıkarıp, iyice karıştırın. Bu kez kabı buzluğa yerleştirin. Bir saat aralıklarla sorbeyi buzluktan çıkarıp, karıştırdıktan sonra tekrar buzluğa koyun. Sorbe kıvamına geldikten sonra bir süre daha buzlukta bekleterek, soğutulmuş kuplar içinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...