Çikolatalı Sorbe
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir tencerede 3 su bardağı su, tozşeker ve 3 çorba kaşığı balı karıştırın. Kısık ateşte tozşeker eriyinceye dek kaynatın. Sonra hızlı ateşte iki dakika daha kaynatın. Tekrar kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden indirin. Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı ekleyin. Çikolata suyun içinde eridikten sonra vanilya ve kakaoyu ilave edip, iyice karıştırın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp ılınıncaya dek bekletin. Ilındıktan sonra buzdolabında bir saat bekletin. Buzdolabından çıkarıp, iyice karıştırın. Bu kez kabı buzluğa yerleştirin. Bir saat aralıklarla sorbeyi buzluktan çıkarıp, karıştırdıktan sonra tekrar buzluğa koyun. Sorbe kıvamına geldikten sonra bir süre daha buzlukta bekleterek, soğutulmuş kuplar içinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL