Bisküvili Balkabağı Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını bir tencereye dizin. Üzerine toz şekeri serpin ve tencerenin kapağını kapatıp, 4-5 saat bekletin. Daha sonra tencereye alıp, kendi suyu ile pişirin. Pişen balkabağını çatalla ezin ve orta büyüklükte bir cam kabın içine yarısını yerleştirin. Pötibör bisküviyi ufalayın. Balkabağının üzerine bisküvi ve toz antep fıstığını serpin. Kalan balkabağını bisküvinin üzerine yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL