Kestaneli Monblan Turtası (Fransız Mutfağı)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için derin bir kasede 4 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, toz şeker ve vanilyayı, boza kıvamına gelene dek 10-15 dakika çırpın. Elenmiş un ve patates ununu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini katıp karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Diğer yandan krem şantiyi soğuk sütle birlikte iyice çırpın. Donması için buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kestiğiniz kısımları ahududu şurubu ile ıslatın. Altta kalan pandispanyanın ortasına kremanın yarısını sürün ve kıyılmış kestane şekerlerinden yayın. Üzerine diğer katı yerleştirin. Kalan krema ile turtanın üzerini kaplayın ve kıyılmış kestane şekeri serpiştirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.