Ufak dokunuşlu lezzetlere hayır diyemeyenlerden misiniz? O zaman ananaslı çikolatalı mus tarifini deneyin.Tatlıları yerleştireceğiniz minik kaplarla yaptığınız tatlı harika görünecektir. Ananaslı çikolatalı mus nasıl yapılır işte püf noktaları..

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4-5 dilim ananas
    4 paket (80'er gramlık)
    Bitter çikolata
    Yarım su bardağı süt
    1 kutu (200 ml) krema
    1 paket krem şanti

    Süslemek için:
    Böğürtlen ve nane yaprakları

Sütü kaynatıp ocaktan alın. İçine parçalanmış çikolata ilave edip, eriyene dek karıştırın. Ananasları blenderden geçirip, servis kaselerine 2 çorba kaşığı yerleştirin. Kremayı bir kaba alıp, kabarana dek mikserle çırpın. Daha sonra çikolatalı karışıma ekleyip, yeniden mikserle çırpın. Karışımı ananasların üzerlerine pay edip, oda sıcaklığında 1-2 saat dinlendirin. Buzdolabına yerleştirip, donana kadar bekletin.Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Krem şanti, böğürtlen ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun ..