İncir Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İki su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine un, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarısı, toz şeker ve vanilya ilave edip iyice çırpın. Ocağa oturtup kısık ateşte, karıştırarak hafifçe koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Daha sonra krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp üzerine ilave edin. İncirlerin kabuklarını soyup servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu üzerilerin dökün. Böğürtlen, kıyılmış fındık ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL