Sofra
Vişneli tulipa tarifi ile leziz bir tatlı. Vişneli tulipa nasıl yapılır?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Tulipa için:
    180 gram (1 su bardağı) tozşeker
    120 gram (8 çorba kaşığı) tereyağı
    100 gram (1 su bardağından bir parmak az) un
    90 gram glikoz

    İç malzemesi için:
    500 gram süt
    125 gram (8 çorba kaşığı) tozşeker
    6 yaprak jelatin
    100 gram ince kıyılmış vişne tanesi
    Yarım kahve fincanı vişne likörü
    750 gram iyice çırpılmış kremşanti

Tüm malzemeyi birlikte kaynatın ve soğumaya bırakın. Yağlanmış fırın tepsisine, parçalara bölünmüş tulipaları 14 cm çapında yayın. Pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Çanak şekli vererek soğumaya bırakın.

İç malzemesi için:

Süt ve şekeri kaynatın. Jelatini ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın. Vişne likörü ve kıyılmış vişne tanelerini ilave ederek karıştırın. En son şantiyi ekleyip, karıştırarak kalıplara dökün. Buzdolabında iyice soğutun. Kalıpları sıcak suya tutarak çıkarın. Tulipalarin içine yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.