Frenk Üzümlü Çilekli Parfe
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta aklarını cam bir kasede mikserle, katılaşıncaya kadar çırpın. Diğer taraftan toz krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Yoğurdu ve toz şekeri ekleyip tekrar çırpın. Püre haline getirdiğiniz çilekleri ekleyip karıştırın. Son olarak çırpılmış yumurta aklarını ekleyip karıştırın. Baton bir kalıbı suyla hafifçe ıslatın. Ayıklanıp dilimlenmiş çileklerden ve frenk üzümünden bir miktarını kalıba yayın. Geriye kalan meyveleri parfe karışımına ekleyip karıştırın. Daha sonra kalıba yayın. Buzlukta 2-3 saat bekletin. Çilekle süsleyin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL