Balkabağı Tatlısı Tarifi
Balkabağını hiç böyle tüketmediniz .Muhteşem bir tat olan balkabağı tatlısı tarifi değişik tatlar denemek istiyorsanız bilmeniz gereken bir tarif. Peki balkabağı tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları irice dilimleyip az suda iyice haşlayın. İçine pudra şekerini ve tarçını ilave edip blenderden geçirin. Kedidillerini sulandırılmış likörle ıslatıp orta boy bir fırın kabına aralıksız dizin. Üzerine balkabağı püresini yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara bölümünde üzerini 10 dakika kızartın. Fırın kabını fırından çıkartıp soğutun. Dilimleyip sırasıyla krem şanti, kakao ve badem ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL