Frambuazlı Parfe

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Jelatinleri soğuk suya alarak yumuşamaya bırakın. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını cam bir kasede bir tutam tuzla katı bir köpük olana kadar mikserle çırpın. Diğer tarafta toz şekeri soğuk kremayla çırpıp kabartın. Yumuşayan jelatinleri sudan çıkartıp, 2-3 çorba kaşığı sıcak suyla eritin. Yumurta aklarını, kremayı ve jelatini karıştırın. Bu karışımın 1/3'ünü ayırın. Kalan kısmına frambuazları ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kalıba frambuazlı karışımın yarısını yayın. Buzlukta yarım saat bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı ayırdığınız karışıma ekleyip karıştırın. Buzluktan çıkardığınız kalıba bu karışımı yayın. Yarım saat kadar buzlukta bekletin. Tekrar buzluktan çıkartıp frambuazlı karışımın kalan yarısını yayın. İyice dondurun. Kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.