8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Şu hamuru için: 1 su bardağı su
    2 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı tozşeker
    Bir tutam tuz, 1 su bardağı un
    3-4 adet yumurta
    Kreması için: Yarım limonun
    rendelenmiş kabuğu
    Yarım su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı kakao
    1 çay kaşığı vanilya
    Bir buçuk su bardağı süt
    1 çay bardağı un
    2 adet yumurta
    Çikolatalı sos için:
    60 gram bitter çikolata
    1 çorba kaşığı süt
    1 çorba kaşığı su
    1 çay bardağı pudraşekeri
Şu hamuru için, 1 su bardağı suyu ve yağı bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine toz şekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin Yumurta sayısı (3-4) hamurun kıvamına göre değişebilir. Hamur ne fazla katı, ne de fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.