Kirazlı Yaz Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Toz şeker ve yumurta sarısını çırpıp, un, vanilya, süt ve tuz ekleyin. Krema kıvamı alana dek çırpın. Çırpılmış yumurta akını ilave edin. Çekirdekli kirazları ekleyip, kirazların dağılmaması için hafifçe karıştırın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Karışımı tepsiye boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altın sarısı renk alana dek pişirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL