Sofra
Doğum günü var ve siz pasta almaya çıkamıyor musunuz? Dondurmalı pasta tarifi ile evde hızlıca yapabilirsiniz. Dondurmalı pasta nasıl yapılır diyorsanız tarifin detayları burada...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    10-15 top vanilyalı
    dondurma
    125 gram margarin
    4 çorba kaşığı toz şeker
    2 adet limonun rendelenmiş
    kabuğu
    2 paket kakao
    2 çay bardağı süt
    4 paket pötibör bisküvi
    2 adet yumurta
    Üzeri ve kenarları için:
    Toz antep fıstığı
Margarini toz şekerle eritin. Ocaktan alıp, limon kabuğu, kakao ve süt ekleyip, karıştırın. Ufalanmış bisküvi ilave edin. Yumurta ekleyip, karıştırmaya devam edin. Karışımın yarısını, yağlı kağıtla kaplanmış küçük boy yuvarlak kek kalıbına yayın. Aralarına dondurma toplarını yerleştirin. Diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın. Derin dondurucuda 1 gece dinlendirin. Ertesi gün derin dondurucudan, buzdolabının alt rafına alın ve 3-4 saat daha dinlendirin. Antep fıstığı ile süsleyerek, soğuk servis yapın.