Çilek Soslu Dondurmalı Kup Tarifi

KOLAY 1 KİŞİLİK

Soğuk soğuk tatlı yemek için en iyi tarif çilek soslu dondurmalı kup tarifi... Üstünü nane yaprakları ile süsleyebileceğiniz çilek soslu dondurmalı kup nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çilekleri ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Su, şeker ve çilekleri küçük bir kapta ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Karıştırarak şekeri eritin. Çilekler de yumuşamaya başlayınca, nişastayı ekleyin ve karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın. Sosu mikserden geçirerek soğumaya bırakın. Kupa koyduğunuz 4 top çilekli dondurmayı, dilediğiniz kadar sos ile süsleyin. Taze nane yaprakları ile servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Artan sosu kapaklı bir kavanoza koyup, buzdolabında bir süre muhafaza edebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...