Çikolatalı ve Armutlu Muffin Tarifi

Çikolatalı ve Armutlu Muffin Tarifi

Çikolatalı ve armutlu muffin tarifi akşam çaylarınıza eşlik edecek aynı keke benzer bir tatlıdır. Çikolatalı ve armutlu muffin nasıl yapılır diyorsanız öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Su, vanilya ekstratı ve toz şekerin yarısını bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar ocakta karıştırın. Armutların kabuklarını soyup tencereye ekleyin ve ara sıra çevirerek armutlar diri kalacak şekilde pişirin. Armutları delikli kepçe ile tencereden alın. Tenceredeki şekerli suya 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin. Hızla karıştırarak yedirin ve koyulaşana kadar pişirin.

  • 2

    Diğer taraftan bitter çikolatayı tereyağı ile bir kaba alıp benmari usulü eritin ve karıştırarak birbirine yedirin. Metal bir kaşıkla koyulaşan kakaolu karışıma ekleyip, karıştırın. Un, çırpılmış yumurta, çeyrek su bardağı kakao ve kalan şekeri ekleyip iyice karıştırmaya devam edin. 24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını ya da tek porsiyonluk alüminyum kapları yağlayıp unlayın.

  • 3

    Armutların dik durması için alt kısımlarından düz kesin. Karışımı kek kalıbına boşaltın ya da küçük alüminyum kalıplara pay edip,armutları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...