Bayat Kekli Supangle
Bu tarif sayesinde bayatlayan kekleriniz israf olmayacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, toz şeker ve kakaoyu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Küçük bir kapta yumurta sarısı, nişasta, vanilya ve unu çırpıp sütlü karışımın içine hızlı hızlı ve karıştırarak dökün. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
-
2
Ocaktan alıp içine tereyağı ilave edin ve mikser yardımıyla 10 dakika çırpın. Servis yapacağınız kuplara veya kaselere iri parçalara bölünmüş bayat keki pay edin. Üzerlerine supangle dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL