Ananaslı Mousse

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Krem şanti, süt ve kremayı mikserle çırpın. Jelatini bu karışımın içinde eritin ve iyice yedirin. Ananasları minik küpler halinde doğrayıp, malzemeye ekleyin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Çikolata kapların içinde servis yapın.

    Çikolata kaplarının yapılışı:

    500 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Buzdolabı poşetini kenarından yırtarak açın. Üzerine eritilmiş çikolatayı aralıklarla sürün. Buzdolabına alıp, birkaç saat dondurun. Sonra poşeti dolaptan alıp, üzerinden çikolataları çıkarın. Dilediğiniz şekilde küçük kaselerin içine bu çikolataları oturtun. Tekrar buzdolabına koyup, birkaç saat daha dondurun. Dolaptan alıp, üzerine istediğiniz malzemeleri koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...