Vişneli Krem Brüle

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kremayı bir tencereye koyun. Harlı ateşte pişirin. Kaynama noktasına gelince kısık ateşe alın. 5 dakika kadar daha kaynatın. Ocağı kapatın. Kremayı 5-6 dakika karıştırarak soğutun. Bu arada vanilyayı ekleyin. Diğer tarafta yumurta sarılarını şeker ile çırpın. Kremayı yavaş yavaş yumurtanın içine akıtın. 1-2 kez çevirin. 6 adet küçük fırın kabına kremayı pay edin. Vişneleri de karışımın arasına paylaştırın. Kapları içi su dolu bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tatlılar katılaşana dek pişirin. Üzerine esmer şeker serpin. Izgarada şekeri eritin. Ilık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun ..

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...