Otlu Kol Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kaba unu alıp, içine yumuşak margarin ve tuz ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Otları ince kıyın. Maydanoz, soğan, çökelek peyniri, pul biber, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp, yufkalar açın. Arasına karışım serip rulo yapın ve tepsiye dizin. Yağ ve yoğurdu çırparak hamurların üzerine ince şekilde sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL