Meyveli Tatlı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle böreğin içini hazırlayın. Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilimleyin ve bir tencereye alın. Kayısıları ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra şeftalilerin üzerine dizin. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine alın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Nişastayı su ile açıp meyvelerin üzerine boşaltın ve 2 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp, karadutu ekleyin ve soğumaya bırakın. Diğer yandan milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. İç harçtan hamurun bir kenarına koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL