C

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şeker ve yarım su bardağı ılık suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın ve soğumaya bırakın. Limonların kabuklarını rendeleyip, suyunu sıkın. Soğuyan toz şekerli suya ilave edin. Üzerine yeteri kadar soğuk su ekleyip, karıştırın. 1-2 gün buzdolabında dinlendirin. Tülbentten geçirip, soğuk olarak servis yapın.
    Lime (misket limonu): Bol sulu ve ekşi olan lime, daire biçimli ve yeşil renklidir. Lime ile hazırlanan şurup, genellikle hamurişlerinde kullanılır

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...