Donmuş Limonata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İki adet limonun kabuğunu rendeleyin. Bütün limonları sıkıp, suyunu bir kaba alın. İçine rendelenmiş limon kabuğu ve toz şekeri ilave edip, karıştırın. Bir gece buzdolabında bekletin. Süzdükten sonra balı ekleyin ve karıştırın. Suyu kattıktan sonra derin dondurucuda donana kadar bekletin. Daha sonra çıkarın ve çatalla kazıyarak karıştırın. Tekrar derin dondurucuda dondurun. Servis yapacağınız zaman kuplara, dondurma kaşığı ile toplar alarak koyun. Limon dilimi ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL