Zeytinyağlı Kızartma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KÖFTELERİ hazırlamak için kıymayı çukur bir kaba alın. Soğanı içine rendeleyin. Islatıp sıktığınız bayat ekmekleri ve baharatları harca ekleyip yoğurun. Elinizle şekillendirerek istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Sebzeleri soyup dilediğiniz şekilde doğrayın. Kızgın yağda ilk önce patatesleri, sonra kabakları, patlıcanları ve biberleri kızartıp servis tabağına alın. En son köfteleri aynı yağda kızartıp sebzelerin üstüne yerleştirin. Sos için, domatesleri soyup küp doğradıktan sonra bir tavaya alın ve zeytinyağını ekleyin. Sarmısakları rendeleyip domateslere karıştırın. Sirke, tuz ve şekeri ilave ettikten sonra suyunu hafifçe çekene kadar pişirin. Sosu, kızarttığınız sebze ve köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL