Zeytinyağlı Antep Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kurutulmuş patlıcanları bol kaynar suda yarım saat haşlayın. Biberleri de aynı suya koyup 10 dakika haşlayın. Patlıcan ve biberleri soğuk suda biraz bekletip, süzgece alın. Diğer tarafta, küp doğranmış soğanları, zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları katın. Salçaları ekleyip, pirinçle birlikte kavurun. Tozşekeri ilave edin. Daha sonra 1 su bardağı su ilave edip, 5 dakika pişirin. Naneyi ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ardından patlıcan ve biberleri bu harçla doldurup, tencereye dizin. Üzerine tuz ve limon tuzunu serpin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. 30 dakika pişirip, soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL