Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarları temizleyin. Bir tencereye su doldurup, limon suyunu ekleyin. Enginarları limonlu suya atın. Kaynayan limonlu suda enginarları haşlayın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın. Arpacık soğanları yağda kavurun. Yuvarlak kesilmiş havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Biraz su ekleyin. Enginarları sebzelerin üzerine dizin. Tuz ve şeker ekleyin. 2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ve haşlanmış bezelyeyle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL