Zeytin Soslu Nuar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ yayvan bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, 3 çorba kaşığı kıyılmış kekik, karabiber ve tuz ekleyip, yaklaşık 2 saat marine edin. Diğer taraftan dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli küçük bir tavada kavurup kenara alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika kavurun. Daha sonra kıyılmış zeytin ve dolmalık fıstığı ilave edin. Bir iki dakika daha kavurup, suyu katın. Kaynamaya başlayınca, kalan kekiği ilave edip ocaktan kaldırın. Eti marine ettiğiniz yağı bir tavaya aktarıp kızdırın. Bu yağda önlü arkalı kızarttığınız etleri servis tabağına aktarın. Üzerine zeytin sosu gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.