Yürek Yahnisi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yürekleri yıkayıp kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Düdüklü tencereye sıvıyağı alıp, yürekleri ilave edin. Yürek yarı yarıya pişene dek, arada bir karıştırarak kavurun. Sonra piyazlık doğranmış soğanları ilave edip 2-3 dakikadaha kavurun. Ardından doğranmış sivri biberleri, sarmısakları ve kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Etin ve sebzelerin üzerini aşacak kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve yürek yumuşayanadek pişirin. Sıcak olarak servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL