Yumurtalı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Önce pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci yıkayıp suyunu süzün. Yarım çay bardağı zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tencereye koyup, pirinci kavurun. Üzerine 3 su bardağı ılık su ilave ederek ve tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Pirinç suyunu çekince demlenmeye bırakın. Bu arada, tavaya çok ince kıyılmış taze soğanı, zeytinyağıyla birlikte alın. Soğan kavrulurken, içine yumurtaları kırıp, çatalla iyice dağıtarak pişirin ve kenara alın. Dinlenmiş pirinç pilavını varsa vok tavaya, yoksa yayvan bir tencereye koyun. Üzerine susam yağını ilave edin ve diğer tavadaki yumurtalı karışımı katıp iyice harmanlayın. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...