Uzak Doğu Usulü Somon Balığı Tarifi

KOLAY 4 KİŞİLİK

Somon balığı son yıllarda mutfaklarımızda özel bir yer edindi. Sağlığa son derece yararlı olduğu bütün sağlık araştırmalarında tekrarlanan somon balığını uzak doğu mutfağından sofralarınıza getirdik. İşte sizlere Uzak Doğu usulü somon balığı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Susam yağı, soya sosu, limon suyu ve balı bir kabın içinde karıştırın. Somonları bu karışımla harmanlayıp, kapağı kapalı olarak buzdolabına alın ve en az 30 dakika dinlendirin.

  • 2

    Somonları az miktarda sıvı yağda önlü arkalı pişirin. Pişmeye yakın kabın içinde kalan sosu somonlara ilave edin.

  • 3

    Kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocaktan alın. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...