Uskumru Pilaki

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış uskumruyu halka şeklinde doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Piyazlık doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış mantar ve sarımsakları katarak kavurmaya devam edin. Suyu ilave ederek kısık ateşte 5 dakika pişirin. Pişen harcı balıkların üzerine yayın. En üste de halka şeklinde dilimlenmiş domatesi ve irice doğranmış sivri biberi dizin. İnce kıyılmış maydanozu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...